top of page

Intrebari frecvente:

 

 

  • Ce este o piesa Originala OE ?


     O piesa ORIGINALĂ OE este partea care a fost pusa inițial în mașină atunci când autoturismul,masina sau utilajul a plecat din fabrică. Ea vine într-o cutie cu logo-ul producătorului, creeând astfel confuzia că piesa este fabricată chiar de el, dar aceasta a fost de fapt făcută de către o altă companie specializată în fabricarea de piese. Acestea sunt cele mai scumpe tipuri de piese pe care le puteți achiziționa .

  • Ce este o piesa OEM ?


     OEM = Original Equipment Manufacturer
     Sunt piesele care vin de la aceeaşi fabrică ce face piesele originale dar sunt ambalate în brandurile proprii.
Aceste piese sunt vândute direct de la producător la furnizorii sau comercianții cu amănuntul și nu prin intermediul rețelei dealer, și de obicei, înseamnă economii pentru consumatorul final, calitatea fiind la aceleași standarde OE impuse de producătorul maşinii sau utilajului.

  • Ce este o piesa Aftermarket ?


     Sunt piesele făcute de un alt producător decât cel original. Companiile care produc piese aftermarket cumpără drepturile de a produce aceste părți. Chiar dacă unele ar putea avea un aspect ușor diferit ele indeplinesc normele minime de calitate, în unele cazuri putem găsi chiar identice cu cele originale ca şi durabilitate dar la preţuri mult mai bune decât cele OEM .

Dacă maşina sau utilajul dvs. este mai veche o parte a pieselor de schimb non-vitale le poti alege dintre producătorii AM dacă preferi varianta economică de preţ.

 

  • Ce este o piesa Remanufacturata ?

     O componenta auto remanufacturata indeplineste aceleasi functii ca o piesa originala. De fapt, aceasta rezulta din restaurarea unei piese (denumita nucleu), prin intermediul unor procese industriale standardizate, in conformitate cu o serie de specificatii tehnice clare. O componenta remanufacturata primeste aceeasi garantie ca una noua, chiar daca are marcajul specific remanufacturarii.De fapt, procesul industrial de remanufacturare este compus dintr-o serie de operatiuni bine stabilite: gestionarea piesei de baza, sortarea, dezmembrarea, curatarea tuturor componentelor interne si externe, inlocuirea pieselor lipsa, a celor defecte sau foarte uzate, testarea lor, asamblarea si trecerea lor prin procesele mecanice specifice care sa asigure functionarea lor perfecta.

     Chiar daca in limba romana traducerea uzitata a termenului „remanufacturat” este reconditionat, conform Asociatiei Europene a Furnizorilor din Industria Auto (CLEPA), termenul denota un proces diferit de reparatie, reconstructie sau  reciclare. Asadar, am preferat sa ramanem la termenul de remanufacturat, pentru a nu da o conotatie diferita.

Piesa - adusa la specificatiile producatorului original

     Componentele remanufacturate  nu se utilizeaza la fabricarea automobilelor noi, ci doar in cadrul celor aflate deja pe piata. Clientul preda componenta uzata si primeste in schimb una remanufacturata. Avantajul acestora este, pe langa pret, ca trec din nou prin procese de fabricare, ceea ce le asigura o calitate si o durata de viata la fel de mari ca in cazul OEM-urilor (original equipment manufacturer).  

     Pana la urma, secretul unei piese remanufacturate foarte bine sta in capacitatea firmei de a gestiona nucleul piesei sau a componentei auto, si nicidecum in procesele tehnice de ultima generatie. Cel mai important este ca in momentul primirii piesei uzate, compania sa fie capabila sa o redreseze la specificatiile producatorului original. 

Foarte important de mentionat este si faptul ca mai mult de 50% din piesa uzata se recupereaza prin procesul de remanufacturare. 

bottom of page